Jste milovníkem hovězího masa? Pak vám doporučujeme novinku v našem sortimentu – vyzrálé neboli stařené hovězí maso. Díky metodě suchého zrání (dry age) je chuť tohoto hovězího masa intenzivní, konzistence křehká a při tepelné úpravě se maso na pánvi nesmrští.
Suché zrání neboli staření hovězího masa je proces, během něhož maso "odpočívá" ve speciálních podmínkách po dobu 45 dní. Správnou kombinací vlhkosti, tepla a času se docílí požadované křehkosti a intenzivnější chuti. Je to proces, který vyžaduje odpovídající technologické vybavení i znalosti.
Správně připravené maso je pro dokonalý výsledek zásadní. Maso je třeba ořezat, aby nevznikaly žádné záhyby a následně nechat zrát při cyklovaném proudění vzduchu, teplotě od 0 až 2 °C a vzdušné vlhkosti 70 %. Díky tomu přirozeně zasychá na povrchu, a tím zabraňuje šíření mikroorganismů. Proces není nijak urychlován chemickou cestou!
Pro dokonalý výsledek je zásadní kvalita zpracovávaného masa. Námi stařené maso pochází z plemene Angus, chovaného a poraženého v České republice, na Vysočině. V našem sortimentu najdete několik druhů vyzrálého masa – například T-bone steak, Maminha, Rib Eye, Rump steak, kačenka….